Wallen onder ogen

Wallen onder de ogen – oorzaken en oplossingen

Kom je moeilijk in slaap? Dan kan het zijn dat je in de ochtend begroet wordt door twee flinke donkere kringen onder je ogen. Wanneer je wallen onder je ogen hebt, kan dat een vermoeide uitstraling geven en er niet zo charmant uitzien. Maar wat zijn die wallen nou precies? En wat kun je er tegen doen?

Wat zijn wallen precies?

Wallen onder je ogen kunnen bestaan uit twee soorten: een ophoping van vocht, vet of huid, of het doorschijnen van bloedvaatjes door de dunne huid onder de ogen. Wanneer de wallen een blauw- of paarskleurige waas hebben, dan wordt dit meestal veroorzaakt door bloedvaatjes. Beide varianten kunnen een aantal verschillende soorten oorzaken hebben. Hieronder zetten we deze oorzaken voor je op een rijtje en zullen we eventuele oplossingen benoemen om wallen te verminderen.

Externe factoren voor wallen onder de ogen

Te weinig slaap

De meeste voor de hand liggende oorzaak van wallen onder de ogen is slaapgebrek. Wanneer je slaapt, voert je lichaam via het lymfevatenstelsel vocht en afvalstoffen af. Dit proces wordt onderbroken wanneer je niet of weinig slaapt, waardoor het systeem niet goed werkt en de afvalstoffen zich ophopen onder je ogen. Wanneer je met regelmaat onvoldoende slaapt, wordt de ophoping van afvalstoffen groter en wordt het verhelpen van de wallen ook lastiger.

De oplossing tegen wallen onder de ogen door slaapgebrek is om je lichaam elke nacht voldoende nachtrust van hoge kwaliteit te geven. Zorg ervoor dat je gemiddeld zeven à acht uur slaapt in een donkere kamer, waar licht door bijvoorbeeld straatverlichting goed buitengesloten wordt. Heb je moeite om in slaap te komen? Probeer dan je lichaam een uur voordat je gaat slapen al tot rust te laten komen en fysieke inspanning te vermijden. Ook gebruik maken van beeldschermen voordat je gaat slapen komt over het algemeen je vermogen om in slaap te komen niet ten goede.

Roken en inname van alcohol en cafeïne

Roken is slecht voor je huid. Door het roken wordt de bloedtoevoer naar alle weefsels in je lichaam vermoeilijkt en droogt je huid sneller uit. Hierdoor ontvangt de huid minder voedingsstoffen, waarvan het gevolg vooral zichtbaar is op plekken waar de huid dunner is – zoals bijvoorbeeld de huid onder je ogen. Alcohol en cafeïne werken vochtafdrijvend, waardoor deze stoffen ook uitdroging van de huid veroorzaken. Bovendien kun je door koffie te drinken lastiger in slaap komen, waardoor je weer een minder goede nachtrust hebt. Als je last hebt van wallen onder je ogen, is het dus verstandig om te stoppen met roken. Probeer de inname van alcohol en cafeïne te matigen, vooral voor het slapen gaan.

Stress

Stress en slaapproblemen hebben een elkaar versterkend effect: door slaapgebrek ervaar je meer stress, waardoor je ‘s nachts gaat piekeren en minder goed slaapt. Je concentratievermogen wordt hierdoor aangetast, waardoor je langer doorwerkt en dus meer stress ervaart. Zo wordt je slaap weer slechter en je wallen worden ondertussen alleen maar groter. Hoe stap je uit deze vicieuze cirkel?

De oplossing is simpel en kan tóch lastig zijn: probeer wat meer tot rust te komen. Probeer stressvolle situaties te vermijden of te verminderen. Eén of meerdere keren per dag ontspanningsoefeningen doen kan ook helpen. Lukt het je niet om tot rust te komen? Dan kun je altijd advies vragen aan je huisarts.

Interne factoren voor wallen onder de ogen

Ouderdom

We ontkomen er niet aan: ouder worden. Als we ouder worden verliest onze huid aan elasticiteit en stevigheid. Ook de huid onder onze ogen is aan deze veroudering onderhevig, waardoor ook de wallen groter kunnen worden. De bovenstaande oplossingen zullen voor wallen voor ouderdom helaas niet werken, maar je kunt natuurlijk een cosmetische ingreep overwegen.

Genetische aanleg

Als je nog van jongere leeftijd bent, maar ondanks al onze tips je nog steeds wallen onder je ogen hebt, kan het zijn dat je genetische aanleg voor wallen hebt. Je hebt dan een diepe traangoot. Helaas zullen de bovenstaande tips dan helaas geen verschil maken. Maar ook in dit geval is een cosmetische ingreep om de wallen onder de ogen te verwijderen een optie.

Cosmetische ingreep

Zit je ondanks alles nog steeds met wallen onder je ogen en overweeg je een cosmetische ingreep? Overleg dan eerst met je huisarts of een dergelijke ingreep voor jou geschikt is. Zijn jullie het erover eens dat een cosmetische ingreep voor jou de juiste optie is? Kom dan bij onze kliniek langs voor een consult! Naast traangoot filler-behandelingen kun je bij Dr. Maikel Scheer ook terecht voor de nieuwe, geheel natuurlijke Profhilo behandeling. Met deze behandeling stimuleer je je huid om de natuurlijke lichaamsstoffen aan te maken die je huid verstevigen. Kijk op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie over de behandelingen!

Bekijk ook: Botox Den Haag, Fillers Den Haag, Injectables Den Haag of Lippen opvullen Den Haag.

Neem contact op met Drs. Maikel Scheer om een afspraak in te plannen voor een gratis en vrijblijvend consult.

>   GRATIS consult inplannen
>   Arts leren kennen
>   Alle behandelingen bekijken
>   Tarieven bekijken

Voorbeelden van filler behandelingen

Wangen en Jukbeenderen

Het jukbeen en de wangen verliezen volume naarmate men ouder wordt. Dit kan zorgen voor een vermoeide uitstraling, en bijdragen aan het ontstaan van plooien en rimpels. Met een filler kan het volume worden hersteld, zodat u weer een frisse en jeugdiger uitstraling krijgt. Door het volume op de jukbeenderen te herstellen, zal vanwege het liftende effect ook de neus-lippenplooi zich minder scherp aftekenen.

De neuslipplooi

De neuslipplooi is de plooi die loopt van de zijkant van de neusvleugels naar de mondhoeken. Normaal heeft iedereen daar wel een glooiing, maar naarmate men ouder wordt verandert deze meer en meer in een scherpe plooi of rimpel.
Dit kan uitstekend behandeld worden met een filler, door het volume op de jukbeenderen te herstellen, wat een liftend effect geeft. Of door de filler direct onder de plooi te leggen.

Rimpels op de bovenlip

Rimpels op de bovenlip, of rokerslijntjes, zijn de verticale lijntjes op de lip die ontstaan als met de lippen tuit. Naarmate men ouder wordt neemt het volume van de huid af en gaan deze rimpels zich steeds mee aftekenen.
Een behandeling met een filler of skinbooster kan deze bovenlip rimpels weer mooi doen vervagen. In combinatie met het accentueren van de liprand is het resultaat het mooist.

Lippen opvullen

Lippen opvullen met een filler is iets waar veel mensen een negatief beeld bij hebben. Dit komt doordat vaak veel te veel filler wordt gebruikt. Bij de lipvergroting geldt vooral ‘less is more’. Lippen kunnen naarmate men ouder wordt volume verliezen of een minder scherpe aftekening hebben. Een filler hydrateert de lippen en maakt de contouren weer scherper. Maikel Scheer gaat altijd voor een natuurlijk resultaat.

Marionetlijnen

Marionetlijnen zijn de plooien die lopen van de mondhoeken naar beneden. Ze zorgen voor een sippe uitstraling. Door met een filler de plooien te vullen en de mondhoeken te ondersteunen krijgt u weer een veel vrolijker uitstraling.

Fillers onder de ogen

Uw ogen zijn vaak het eerste waar mensen op letten bij een ontmoeting. Als u wallen of donkere kringen onder uw ogen heeft, kan dit zorgen voor een vermoeide uitstraling. Dit is vervelend, zeker als het vermoeide voorkomen niet past bij hoe u zich voelt. Hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, is het belangrijk te constateren dat wallen en donkere kringen niet hetzelfde zijn. Met wallen wordt een verdikking onder de ogen bedoeld die bestaat uit vocht of vet, terwijl donkere kringen een verkleuring aanduiden die veroorzaakt wordt door de bloedvaten onder de huid.

Waarom kiezen voor Maikel Scheer?

Zeer ervaren en deskundig arts


Veilig, effectief en natuurlijk resultaat


Persoonlijk advies in een gratis consult

Start WhatsApp chat
Ik help u graag persoonlijk verder!
Hallo! Hoe kan ik u helpen?