Profhilo

Profhilo

Profhilo is een jonge, innovatieve huidbehandelingstechniek die de perfecte optie vormt voor patiënten die hun huid willen laten behandelen, maar een alternatief zoeken op botoxbehandelingen. Bij een Profhilo-behandeling wordt gebruik gemaakt van de werkzame stof hyaluronzuur, wat ook gebruikt wordt als ‘filler’-materiaal om rimpels mee op te vullen. Echter, bij een Profhilo-behandeling wordt het hyularonzuur op een andere wijze bereid, waardoor het de huid stimuleert om de stoffen collageen en elastine aan te maken. Hierdoor herstelt de huid zich en pakt het op een natuurlijke manier huidverslapping aan, zonder dat daar vullingen aan te pas komen.

Hoe werkt een Profhilo-behandeling?

Bij een Profhilo-behandeling wordt hyularonzuur geïnjecteerd op strategische plekken in de zone waar de huidverjonging moet plaatsvinden. Hiervoor moet de stof in precies de juiste huidlaag geïnjecteerd worden. De huid zal vervolgens collageen en elastine aanmaken, waardoor het zichzelf van binnenuit hydrateert en herstelt. Vier weken na de eerste behandeling wordt de huid voor een tweede keer geïnjecteerd. Hierna is er doorgaans een goed resultaat, waarna er eventueel begonnen kan worden met een Profhilo-behandeling in een andere lichaamszone.

De BAP-methode

Het uitzoeken van de plekken waar het hyularonzuur geïnjecteerd moet worden, verloopt bij de Profhilo-behandeling via de BAP-methode. Binnen deze methode worden er vijf punten uitgekozen binnen de zone waar de huidverjonging moet plaatsvinden. In deze vijf punten worden vervolgens kleine doses hyularonzuur geïnjecteerd, die zich na verloop van tijd zullen verspreiden over de huidzone waar de vijf punten zich concentreren. Dit verschilt dus met een botoxbehandeling, waarin het materiaal direct wordt geïnjecteerd in de problematische rimpel of huidplooi. Voordelen van de BAP-methode zijn dat het minder pijnlijk is; dat er minder sessies nodig zijn; dat je minder kans hebt op blauwe plekken; en dat je je meer op je gemak voelt tijdens de behandeling.

Wat is het resultaat van een Profhilo behandeling?

Bij een Profhilo behandeling wordt de huid gestimuleerd om de lichaamsstoffen collageen en elastine aan te maken. Dit betekent dat de huid een verjongingsproces doormaakt: rimpels worden minder en de huid ziet er beter gehydrateerd uit. Doordat er geen filler-materiaal gebruikt wordt, verandert de structuur van het gezicht niet. Het is alleen de huid die verandering zal ondergaan en er jonger uit zal zien.

Waar op het lichaam kan een Profhilo behandeling plaatsvinden?

Door de unieke eigenschappen van Profhilo is het mogelijk om de behandeling op bijna elke lichaamszone te laten plaatsvinden. Naast het gezicht behoren bijvoorbeeld de hals, de handen, de armen, de decolleté, of zelfs de buik en de knieën tot de mogelijkheden. Overweeg je om een ander lichaamsplek te laten behandelen, overleg dan met de arts over welke mogelijkheden er zijn.

Wie komt er voor een Profhilo behandeling in aanmerking?

Vanaf ongeveer het dertigste levensjaar neemt de aanmaak van collageen en elastine in het lichaam langzaam af. Het gevolg hiervan is dat de huid er ouder uit gaat zien. Het komt hierdoor steeds vaker voor dat mensen zich preventief laten behandelen tegen huidveroudering. Dit betekent dat je vanaf ongeveer dertig jaar in aanmerking komt voor deze behandeling. De behandeling is geschikt voor zowel vrouwelijke als mannelijke patiënten en kan eventueel gecombineerd worden met een botox- of fillerbehandeling.

Zijn er risico’s verbonden aan het ondergaan van een Profhilo behandeling?

Wat betreft de componenten die met de behandeling gepaard gaan, bestaat er geen risico bij het ondergaan van een Profhilo behandeling. Dit is omdat bij een Profhilo behandeling de aanmaak van stoffen wordt gestimuleerd die van nature in het lichaam aanwezig zijn. Ook de werkzame stof van de behandeling, het hyluronzuur, komt van nature in het lichaam voor. Hierdoor bestaat er wat betreft de componenten geen risico om de behandeling te ondergaan. Wel kan er door de injecties een blauw plekje of kleine zwellingen ontstaan, die na een behandeling snel weer verdwijnen.

Profhilo behandelingen in Den Haag

Ben je geïnteresseerd geraakt in een behandeling met de nieuwe Profhilo technologie? Kom dan eens langs bij onze kliniek in Den Haag! Dr. Maikel Scheer kan vragen beantwoorden die je nog kunt hebben over de behandeling. Bovendien is het fijn om kennis maken met de arts die eventueel de behandeling bij je zal uitvoeren. Een afspraak maken is zó geregeld, waardoor jullie samen kunnen bepalen of Profhilo de juiste behandeling is voor jou. Laat een bericht achter op de website of kijk op de contact-pagina voor ons e-mailadres en telefoonnummer.

Bekijk ook: Botox Den Haag, Fillers Den Haag, Injectables Den Haag of Lippen opvullen Den Haag.

Neem contact op met Drs. Maikel Scheer om een afspraak in te plannen voor een gratis en vrijblijvend consult.

>   GRATIS consult inplannen
>   Arts leren kennen
>   Alle behandelingen bekijken
>   Tarieven bekijken

Waarom kiezen voor Maikel Scheer?

Zeer ervaren en deskundig arts


Veilig, effectief en natuurlijk resultaat


Persoonlijk advies in een gratis consult

Start WhatsApp chat
Ik help u graag persoonlijk verder!
Hallo! Hoe kan ik u helpen?