Traangoot filler

Traangoot filler

Wanneer je last hebt van permanente wallen onder je ogen, dan kan het zijn dat dit veroorzaakt wordt door een diepe traangoot. De traangoot is het gebied in het gezicht van de ooghoek tot aan de wang. Een diepe traangoot kan veroorzaakt worden door veroudering van de huid of door genetische aanleg. Heb je last van een diepe traangoot en wil je hier iets aan doen? Dan behoort de traangoot filler-behandeling voor jou tot de mogelijkheden.

Hoe weet ik of ik een diepe traangoot heb?

Wallen onder je ogen kunnen ontstaan door externe en interne factoren. Bij externe factoren kun je denken aan slaapgebrek, roken, alcoholgebruik, cafeïne-inname en stress. Doordat deze factoren extern zijn, is er meestal ook een externe oplossing te vinden om de wallen te verhelpen. Zo kun je minder roken, minder alcohol en koffie drinken en meer rustmomenten opzoeken.

Heb je deze oplossingen geprobeerd, maar heb je nog steeds last van wallen? Dan kan het zijn dat je een diepe traangoot hebt. Zoals eerder gezegd worden diepe traangoten veroorzaakt door ouderdom of door genetische aanleg. Dit zijn interne oorzaken die niet verholpen kunnen worden door een externe factor weg te nemen. De traangoot filler-behandeling kan in dit geval de mogelijkheid bieden om te wallen te verhelpen.

Hoe werkt een traangoot filler-behandeling?

Bij een traangoot filler-behandeling wordt het volumetekort van de huid in te traangoot opgevuld met filler-materiaal. Dit materiaal is een gel van de lichaamseigen stof hyaluronzuur, waardoor wordt de huid op een veilige manier gecorrigeerd in volume.
Doordat de gel bestaat uit materiaal dat van nature in het lichaam aanwezig is, zal de vulling langzaam door het lichaam worden opgenomen. Dit betekent dat de volumecorrectie gemiddeld tussen de tien tot veertien maanden actief is, waarna het door een touch-up behandeling eenvoudig weer aangevuld kan worden.

Hoe verloopt een traangoot filler-behandeling?

Wanneer je samen met je behandelaar een plan hebt gemaakt, kunnen jullie beginnen aan de traangoot filler-behandeling zelf. Deze behandelingen duren meestal ongeveer 30 minuten. Aan het begin van de behandeling wordt er met een naald onderaan het traangootje een klein gaatje gemaakt. Daarna wordt met een canule – een flexibel hol slangetje – het filler-materiaal via het gaatje in de traangoot geïnjecteerd. Door gebruik te maken van de canule wordt de kans op zwellingen of blauwe plekken zo klein mogelijk gehouden.

Wat is het resultaat van een traangoot filler-behandeling?

Nadat het volume van de huid in de traangoot is gecorrigeerd, zullen de wallen onder je ogen aanzienlijk minder zichtbaar zijn, waardoor je een minder vermoeide uitstraling zult hebben. Door de zachtere overgang van het onderooglid naar de wang ziet de traangoot er op een natuurlijke manier jonger uit. Eventuele rimpels worden op deze manier bovendien ook verminderd. Hoewel de resultaten direct zichtbaar zijn, zal het filler-materiaal zich gedurende drie weken zich nog verder egaliseren, waardoor het werkelijke resultaat na die tijd goed te beoordelen is.

Zijn er risico’s verbonden aan het ondergaan van een traangoot filler-behandeling?

Het filler-materiaal dat bij de behandeling wordt gebruikt bestaat uit natuurlijke bestanddelen. Hierdoor is de stof altijd biologisch afbreekbaar, waardoor er geen gezondheidsrisico’s aan verbonden zijn. De behandeling heeft geen downtime, wat betekent dat je direct na de behandeling weer aan de slag kunt. Door het gebruik van de canule is de kans op blauwe plekken minimaal, waardoor er niets is om je na de behandeling voor te schamen. Het eerste prikgaatje is heel klein en trekt snel weer weg. Eventueel kan deze met een klein beetje make-up worden gecamoufleerd.

Zijn er alternatieven voor de traangoot filler-behandeling?

Bij milde klachten van huidverslapping en wallen onder de ogen kan huidtherapie een alternatief bieden. Een huidtherapeut kan advies geven over verbetering van de kwaliteit van de huid. Binnen de de cosmetische behandelingen geldt de nieuwe Profhilo-behandeling, waarbij de huid gestimuleerd wordt om natuurlijke bouwstoffen voor de huid aan te maken, als alternatief.

Traangoot filler-behandeling in Den Haag

Ben je aan het overwegen om een traangoot filler-behandeling te ondergaan? Boek dan een gratis consult bij Dr. Maikel Scheer! Tijdens het consult kun je met de behandelende arts kennismaken en kunnen jullie bepalen of de traangoot filler-behandeling voor jou de juiste is. Kijk op de website om direct een afspraak te maken, of kijk op de contact-pagina voor ons telefoonnummer.

Bekijk ook: Botox Den Haag, Fillers Den Haag, Injectables Den Haag of Lippen opvullen Den Haag.

Neem contact op met Drs. Maikel Scheer om een afspraak in te plannen voor een gratis en vrijblijvend consult.

>   GRATIS consult inplannen
>   Arts leren kennen
>   Alle behandelingen bekijken
>   Tarieven bekijken

Voorbeelden van filler behandelingen

Wangen en Jukbeenderen

Het jukbeen en de wangen verliezen volume naarmate men ouder wordt. Dit kan zorgen voor een vermoeide uitstraling, en bijdragen aan het ontstaan van plooien en rimpels. Met een filler kan het volume worden hersteld, zodat u weer een frisse en jeugdiger uitstraling krijgt. Door het volume op de jukbeenderen te herstellen, zal vanwege het liftende effect ook de neus-lippenplooi zich minder scherp aftekenen.

De neuslipplooi

De neuslipplooi is de plooi die loopt van de zijkant van de neusvleugels naar de mondhoeken. Normaal heeft iedereen daar wel een glooiing, maar naarmate men ouder wordt verandert deze meer en meer in een scherpe plooi of rimpel.
Dit kan uitstekend behandeld worden met een filler, door het volume op de jukbeenderen te herstellen, wat een liftend effect geeft. Of door de filler direct onder de plooi te leggen.

Rimpels op de bovenlip

Rimpels op de bovenlip, of rokerslijntjes, zijn de verticale lijntjes op de lip die ontstaan als met de lippen tuit. Naarmate men ouder wordt neemt het volume van de huid af en gaan deze rimpels zich steeds mee aftekenen.
Een behandeling met een filler of skinbooster kan deze bovenlip rimpels weer mooi doen vervagen. In combinatie met het accentueren van de liprand is het resultaat het mooist.

Lippen opvullen

Lippen opvullen met een filler is iets waar veel mensen een negatief beeld bij hebben. Dit komt doordat vaak veel te veel filler wordt gebruikt. Bij de lipvergroting geldt vooral ‘less is more’. Lippen kunnen naarmate men ouder wordt volume verliezen of een minder scherpe aftekening hebben. Een filler hydrateert de lippen en maakt de contouren weer scherper. Maikel Scheer gaat altijd voor een natuurlijk resultaat.

Marionetlijnen

Marionetlijnen zijn de plooien die lopen van de mondhoeken naar beneden. Ze zorgen voor een sippe uitstraling. Door met een filler de plooien te vullen en de mondhoeken te ondersteunen krijgt u weer een veel vrolijker uitstraling.

Fillers onder de ogen

Uw ogen zijn vaak het eerste waar mensen op letten bij een ontmoeting. Als u wallen of donkere kringen onder uw ogen heeft, kan dit zorgen voor een vermoeide uitstraling. Dit is vervelend, zeker als het vermoeide voorkomen niet past bij hoe u zich voelt. Hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, is het belangrijk te constateren dat wallen en donkere kringen niet hetzelfde zijn. Met wallen wordt een verdikking onder de ogen bedoeld die bestaat uit vocht of vet, terwijl donkere kringen een verkleuring aanduiden die veroorzaakt wordt door de bloedvaten onder de huid.

Waarom kiezen voor Maikel Scheer?

Zeer ervaren en deskundig arts


Veilig, effectief en natuurlijk resultaat


Persoonlijk advies in een gratis consult

Start WhatsApp chat
Ik help u graag persoonlijk verder!
Hallo! Hoe kan ik u helpen?