Botox voorhoofd

Botox voor een rimpelvrij voorhoofd

Steeds meer mensen kiezen voor botox om hun voorhoofd rimpelvrij te laten maken. Eén van de eerste tekenen dat je ouder wordt is vaak te zien op je voorhoofd. Rimpels op die plek zijn veel mensen een doorn in het oog. Als je jezelf bekijkt en je ziet de rimpels dan weet je dat je jeugd nu toch echt wel wat jaren achter je ligt. Als jij ook nog graag wat jaren een jonge uitstraling wilt hebben dan is het zeker het overwegen waard om botox in je voorhoofd te laten spuiten. Je kunt rimpels proberen te voorkomen door erop te letten dat je niet te vaak verbaasd kijkt of je wenkbrauwen fronst. Maar ja, dat lukt lang niet altijd. Ook dagelijks smeren met een goede crème biedt niet altijd een goede oplossing.

Botox zorgt voor ontspanning van je spieren

Botuline Toxine, de wetenschappelijke naam voor botox, is geen tovermiddel. Het zorgt er simpelweg voor dat de spieren gaan ontspannen op de plek waar het wordt ingespoten. Daardoor zorgt botox ervoor dat de rimpels wegtrekken. Het maakt daarbij niet uit of je veel fijne rimpels hebt of minder rimpels maar wel dieper. Het ‘soort’ rimpels dat je ontwikkelt hangt af van je huidtype.

Hoe gaat een botox behandeling tegen  rimpels in zijn werk?

De behandelaar bekijkt eerst je huid en wat voor rimpels je hebt. Aan de hand daarvan wordt nauwkeurig afgetekend waar de botox moet worden ingespoten om het beste resultaat te behandelen. De prikjes zijn gevoelig maar niet echt pijnlijk. Het is daarom ook niet nodig om de plek waar geprikt wordt vooraf te verdoven. Een botoxbehandeling voor je voorhoofd neemt doorgaans niet langer dan 15 minuten in beslag.

Waar moet je rekening mee houden in de dagen na de behandeling?

Als je botox hebt laten prikken voor de bestrijding van je voorhoofd rimpels dan kan het voorkomen dat er blauwe plekken ontstaan op de plaatsen waar de botox is ingespoten. Je kunt dit wegwerken met make-up zodra de prikgaatjes goed dicht zijn. Dat is al enkele uren na de behandeling. Doe de eerste dag rustig aan. Even niet naar de sportschool en wacht ook met een bezoek aan de sauna of de zonnebank minimaal 24 uur. Masseer het voorhoofd niet tijdens de eerste 48 uur na de behandeling. Kort na het prikken van de botox kan de huid een beetje opzwellen. Net als de blauwe plekken verdwijnt deze zwelling binnen enkele dagen.

Wanneer zie ik resultaat?

Het duurt gemiddeld 2 weken voordat je resultaat ziet van een botox behandeling voor je voorhoofd. Je zult dan merken dat de rimpels geheel o grotendeels zijn weggetrokken. Het resultaat van 1 behandeling houdt doorgaans gemiddeld 3 maanden aan. Het is verstandig om 2 tot 4 weken na de behandeling een afspraak te maken voor controle. Dan kan worden gecheckt of de botox het juiste resultaat heeft gehad. Als dat niet zo is dan kan er vaak iets aan worden gedaan zodat je alsnog tevreden bent.

Wanneer moet ik opnieuw botox laten spuiten?

Natuurlijk is het niet verplicht om botox te blijven gebruiken. Maar als je tevreden bent over het resultaat dan kun je na gemiddeld 3 maanden een afspraak maken voor een herhaalbehandeling. Vaak is dan minder botox nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. Op die manier kun je continu genieten van een strak en jeugdig uiterlijk waarmee je overal goed voor de dag kunt komen.

Zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van botox?

Het is geen enkel probleem om je voorhoofd met botox te laten behandelen. Miljoenen mensen over de hele wereld doen het. Gewoon omdat ze geen zin hebben om er ouder uit te zien dan ze zich voelen. Als je botox laat spuiten door iemand die daar ervaring mee heeft, zoals bij Maikel Scheel, dan loop je geen enkel risico dat er iets mis zou kunnen gaan. Als je vragen hebt dan kun je die uiteraard vooraf stellen. Zo weet je precies wat er gaat gebeuren en wat je kunt verwachten als je kiest voor een botox behandeling voor je voorhoofd.

Direct een afspraak maken voor botox voor je voorhoofd

Wil jij ook af van die eeuwige frons op je voorhoofd? Laat dan botox inspuiten door een erkende professional. Maak een afspraak bij Maikel Scheel en je zult zeker tevreden zijn over het resultaat. Hier kun je ook terecht als je meer informatie wilt voordat je een afspraak maakt. Ook als je wilt weten wat de kosten zijn kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

Bekijk ook:
Botox voorhoofdBotox kraaienpootjes, Botox Den Haag, Fillers Den Haag, Injectables Den Haag, Lippen opvullen Den Haag, Profhilo, Traangoot filler of Wallen onder ogen.

Neem contact op met Drs. Maikel Scheer om een afspraak in te plannen voor een gratis en vrijblijvend consult.

>   GRATIS consult inplannen
>   Arts leren kennen
>   Alle behandelingen bekijken
>   Tarieven bekijken

Botox behandelingen

Een botox behandeling heeft een ander effect dan een filler behandeling. Doordat botox de gezichtsspieren en de huid ontspant is het voor sommige rimpels effectiever dan fillers. Ook helpt het de vorming van rimpels te voorkomen en kan het preventief gebruikt worden. De rimpels op het voorhoofd, de fronsrimpels en de kraaienpootjes zijn hier een goed voorbeeld van. Dit zijn tevens de meest uitgevoerde botox behandelingen.

Botox wordt met een zeer dun naaldje in de spier geïnjecteerd. De meeste mensen ervaren de behandeling als niet pijnlijk en het neemt slechts enkele minuten in beslag. Veel gedane behandelingen zijn bijvoorbeeld:

Fronsrimpel

Wanneer men boos kijkt (fronst) ontstaan er rimpels tussen de wenkbrauwen. Deze lijnen worden de fronsrimpels genoemd. Als je ouder wordt blijven deze rimpels ook in rust zichtbaar en kunnen ze een diepe groef vormen. Fronsrimpels geven soms een strenge of chagrijnige uitdrukking, maar kunnen gelukkig prima met botox verholpen worden.

Voorhoofdsrimpels

De voorhoofdsrimpels zijn de rimpels op het voorhoofd, die ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen. Door het aanspannen van de spieren in het voorhoofd, bijvoorbeeld bij verbaasd kijken, vormen lijnen zich op het voorhoofd. Naarmate we verouderen, wordt de huid minder elastisch en blijven de rimpels ook in rust staan. Botox is ook uitermate geschikt om deze rimpels te verminderen.

Kraaienpootjes

Kraaienpootjes worden gevormd door het aanspannen van de spieren rondom de ogen. Als gevolg hiervan vormen zich de bekende rimpels naast de ogen, die kraaienpootjes worden genoemd. De kraaienpootjes onstaan door lachen of knijpen met de ogen. Naarmate we verouderen, wordt de huid minder elastisch en blijven de rimpels ook in rust staan. Botox is ook uitermate geschikt om deze rimpels te verminderen.

Putjeskin

Sommige mensen hebben een kinspiertje dat continu aangespannen is. Dit zorgt ervoor dat er altijd putjes in de kin zichtbaar zijn, vergelijkbaar met een sinaasappelhuid. Om de spierspanning op te heffen hoeft er slecht een kleine hoeveelheid botox in het spiertje te worden geïnjecteerd. De behandeling is veilig, snel en pijnloos. Het resultaat blijft ongeveer 4 maanden zichtbaar.

Wenkbrauwlift

Een wenkbrauwlift met botox is een zeer veel uitgevoerde behandeling. Naarmate men ouder wordt gaat het bovenooglid aan de buitenkant wat meer hangen. Om de blik wat meer open te maken kan een milde lift van de wenkbrauw uitkomst bieden. Botox zorgt ervoor dat de spiertjes die de wenkbrauw naar beneden trekken ontspannen, waardoor de lift gerealiseerd wordt.

Mondhoeken

De mondhoeken kunnen soms naar beneden staan ook als de mond in rust is. Dit geeft vaak een trieste of ontevreden indruk, terwijl dit helemaal niet het geval is. Het naar benden staan van de mondhoeken wordt veroorzaakt door een spier die de mondhoeken naar beneden trekt. Deze spier kan overactief worden ten opzichte van de spiertjes die de mondhoeken omhoog zouden moeten trekken. Dit kan goed met botox behandeld worden.

Behalve bij cosmetische correcties, kunnen wij botox ook voor u inzetten als u last heeft van:

Tandenknarsen

Soms zijn de kaakspieren overactief en gespannen. Dit kan pijnklachten veroorzaken in de kaken, nek of het hoofd. Ook gaan mensen hierdoor vaak tandenknarsen, wat weer slecht is voor het tandglazuur. Botox is uitermate geschikt om de kaakspieren te doen ontspannen en klachten te doen verdwijnen.

Overmatig transpireren

Botox legt de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de zweetklieren tijdelijk stil. Hierdoor is botox zeer geschikt om overmatig transpireren te verhelpen. Botox legt de zweetproductie al na een paar dagen stil en dit effect houdt ongeveer 6 maanden aan. Een behandeling tegen overmatig transpireren kan uitgevoerd worden onder de oksels, handpalmen en zelfs de voetzolen.

Migraine

Een verhoogde spierspanning ligt vaak ten grondslag aan migraine klachten. Doordat botox de spierspanning kan laten afnemen heeft het in veel gevallen een positief effect op hoofdpijn klachten waaronder migraine.

Waarom kiezen voor Maikel Scheer?

Zeer ervaren en deskundig arts


Veilig, effectief en natuurlijk resultaat


Persoonlijk advies in een gratis consult

Start WhatsApp chat
Ik help u graag persoonlijk verder!
Hallo! Hoe kan ik u helpen?