Botox kraaienpootjes

Botox voor kraaienpootjes

Met het ouder worden wordt de huid wat slapper en zo ontstaan rimpels en ook de bekende kraaienpootjes bij de ogen. Sommige mensen vinden het charmant, het hoort bij het ouder worden is hun mening. Maar misschien denk jij daar wel anders over. Misschien vind jij jezelf nog veel te jong voor rimpels, ook al gaat het maar om fijne lijntjes naast je ogen. Gelukkig kan daar heel simpel wat aan gedaan. Botox voor het wegwerken van kraaienpootjes is heel gangbaar en wordt in onze kliniek dan ook zeer regelmatig toegepast. Als jij je zekerder voelt zonder die lijntjes bij je ogen dan kun je daar gewoon iets aan laten doen, met een heel natuurlijk resultaat.

Bijna iedereen krijgt kraaienpootjes

Ook al verzorg je je huid nog zo goed, vroeg of laat steken toch de kraaienpootjes naast je ogen de kop op. Als je partner of je vriendinnen je ermee plagen dan weet je dat je er niet meer onderuit komt. Het is een natuurlijk proces dat hoort bij huidveroudering. We blijven niet eeuwig 18 tenslotte. Maar als je het niet mooi vindt, of je vindt jezelf er nog veel te jong voor, dan is botox voor kraaienpootjes een prima manier om er weer net zo jeugdig uit te zien als enkele jaren geleden.

Hoe worden je kraaienpootjes behandeld?

Een behandeling om kraaienpootjes bij de ogen te laten verdwijnen is relatief eenvoudig. Er wordt botuline toxine onder de huid ingespoten. Voordat de naald in je huid gaat wordt zorgvuldig de plaats bepaald waar de botox tegen kraaienpootjes moet worden gezet. De behandeling is vrij snel klaar, meestal zit je maar zo’n 15 minuten in de stoel van de behandelaar. Een verdoving is niet nodig. Je voelt de prikjes wel maar ze zijn niet overdreven pijnlijk. De botox zorgt ervoor dat de spieren rond je ogen ontspannen. Hierdoor trekt de huid als vanzelf strak. Het effect is na ongeveer 3 weken optimaal zichtbaar.

Waar moet je op letten voor een mooi resultaat?

Na de behandeling moet je even geduld hebben voordat het effect goed zichtbaar is. Schrik niet als de huid op de plek waar is geprikt blauw wordt. Enkele uren na de behandeling kun je deze plekjes camoufleren met make-up. Let er op dat je de eerste 48 uur de huid rond de ogen niet masseert. Probeer wrijven te voorkomen. Breng de eerste 24 uur geen bezoek aan de sauna en gebruik  geen zonnebank. Teveel blootstelling aan Uv-straling kan een negatieve invloed hebben, draag dus als je in de zon zit of loopt een goede zonnebril.

Hoe lang blijft het effect zichtbaar van botox tegen kraaienpootjes?

Een botox behandeling voor het laten wegtrekken van kraaienpootjes heeft ongeveer 3 maanden effect. Als je na die tijd merkt dat de lachrimpeltjes weer terugkomen dan kun je een afspraak maken bij Maikel Scheel voor een herhaalbehandeling. Deze hoeft dan vaak minder uitgebreid te zijn dan de eerste keer. Er wordt een kleinere hoeveelheid botuline toxine bijgespoten om ervoor te zorgen dat je er weer stralend en jong uitziet.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben of als het effect gaat vervagen?

Als je botox hebt laten aanbrengen om je kraaienpootjes weg te laten werken dan moet je er rekening mee houden dat het even kan duren voordat je het eindresultaat ziet. Direct na de behandeling kan de huid blauw worden op de plek waar de botox is ingespoten. Dit kun je wegwerken met make-up, maar wacht daarmee tot de prikgaatjes goed dicht zijn gegaan. Als je na pakweg 3 tot 4 weken nog steeds geen goed resultaat ziet, maak dan een controle afspraak. Soms moet er nog wat extra botox worden bijgespoten om het resultaat wel naar tevredenheid te laten zijn.

Maak een afspraak voor het zetten van botox tegen je kraaienpootjes

Wil jij ook af van die ouder makende kraaienpootjes rond je ogen? Krijg jij ook vaak de opmerking dat je er moe uitziet? Schatten mensen je leeftijd te hoog? Maak dan een afspraak bij Maikel Scheel voor een botox behandeling voor je kraaienpootjes. Hiermee zie je er weer stralend uit en durf je weer te genieten van het leven. Als je graag eerst meer informatie wilt dan kun je natuurlijk ook daarvoor contact met ons opnemen. Bel ons op telefoonnummer xx – xx xx xx xx en we helpen je graag. Wil je een herhaalafspraak maken om een eerdere botoxbehandeling te laten bijwerken? Ook dan kun je direct een afspraak laten inplannen.

Bekijk ook:
Botox voorhoofdBotox kraaienpootjes, Botox Den Haag, Fillers Den Haag, Injectables Den Haag, Lippen opvullen Den Haag, Profhilo, Traangoot filler of Wallen onder ogen.

Neem contact op met Drs. Maikel Scheer om een afspraak in te plannen voor een gratis en vrijblijvend consult.

>   GRATIS consult inplannen
>   Arts leren kennen
>   Alle behandelingen bekijken
>   Tarieven bekijken

Botox behandelingen

Een botox behandeling heeft een ander effect dan een filler behandeling. Doordat botox de gezichtsspieren en de huid ontspant is het voor sommige rimpels effectiever dan fillers. Ook helpt het de vorming van rimpels te voorkomen en kan het preventief gebruikt worden. De rimpels op het voorhoofd, de fronsrimpels en de kraaienpootjes zijn hier een goed voorbeeld van. Dit zijn tevens de meest uitgevoerde botox behandelingen.

Botox wordt met een zeer dun naaldje in de spier geïnjecteerd. De meeste mensen ervaren de behandeling als niet pijnlijk en het neemt slechts enkele minuten in beslag. Veel gedane behandelingen zijn bijvoorbeeld:

Fronsrimpel

Wanneer men boos kijkt (fronst) ontstaan er rimpels tussen de wenkbrauwen. Deze lijnen worden de fronsrimpels genoemd. Als je ouder wordt blijven deze rimpels ook in rust zichtbaar en kunnen ze een diepe groef vormen. Fronsrimpels geven soms een strenge of chagrijnige uitdrukking, maar kunnen gelukkig prima met botox verholpen worden.

Voorhoofdsrimpels

De voorhoofdsrimpels zijn de rimpels op het voorhoofd, die ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen. Door het aanspannen van de spieren in het voorhoofd, bijvoorbeeld bij verbaasd kijken, vormen lijnen zich op het voorhoofd. Naarmate we verouderen, wordt de huid minder elastisch en blijven de rimpels ook in rust staan. Botox is ook uitermate geschikt om deze rimpels te verminderen.

Kraaienpootjes

Kraaienpootjes worden gevormd door het aanspannen van de spieren rondom de ogen. Als gevolg hiervan vormen zich de bekende rimpels naast de ogen, die kraaienpootjes worden genoemd. De kraaienpootjes onstaan door lachen of knijpen met de ogen. Naarmate we verouderen, wordt de huid minder elastisch en blijven de rimpels ook in rust staan. Botox is ook uitermate geschikt om deze rimpels te verminderen.

Putjeskin

Sommige mensen hebben een kinspiertje dat continu aangespannen is. Dit zorgt ervoor dat er altijd putjes in de kin zichtbaar zijn, vergelijkbaar met een sinaasappelhuid. Om de spierspanning op te heffen hoeft er slecht een kleine hoeveelheid botox in het spiertje te worden geïnjecteerd. De behandeling is veilig, snel en pijnloos. Het resultaat blijft ongeveer 4 maanden zichtbaar.

Wenkbrauwlift

Een wenkbrauwlift met botox is een zeer veel uitgevoerde behandeling. Naarmate men ouder wordt gaat het bovenooglid aan de buitenkant wat meer hangen. Om de blik wat meer open te maken kan een milde lift van de wenkbrauw uitkomst bieden. Botox zorgt ervoor dat de spiertjes die de wenkbrauw naar beneden trekken ontspannen, waardoor de lift gerealiseerd wordt.

Mondhoeken

De mondhoeken kunnen soms naar beneden staan ook als de mond in rust is. Dit geeft vaak een trieste of ontevreden indruk, terwijl dit helemaal niet het geval is. Het naar benden staan van de mondhoeken wordt veroorzaakt door een spier die de mondhoeken naar beneden trekt. Deze spier kan overactief worden ten opzichte van de spiertjes die de mondhoeken omhoog zouden moeten trekken. Dit kan goed met botox behandeld worden.

Behalve bij cosmetische correcties, kunnen wij botox ook voor u inzetten als u last heeft van:

Tandenknarsen

Soms zijn de kaakspieren overactief en gespannen. Dit kan pijnklachten veroorzaken in de kaken, nek of het hoofd. Ook gaan mensen hierdoor vaak tandenknarsen, wat weer slecht is voor het tandglazuur. Botox is uitermate geschikt om de kaakspieren te doen ontspannen en klachten te doen verdwijnen.

Overmatig transpireren

Botox legt de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de zweetklieren tijdelijk stil. Hierdoor is botox zeer geschikt om overmatig transpireren te verhelpen. Botox legt de zweetproductie al na een paar dagen stil en dit effect houdt ongeveer 6 maanden aan. Een behandeling tegen overmatig transpireren kan uitgevoerd worden onder de oksels, handpalmen en zelfs de voetzolen.

Migraine

Een verhoogde spierspanning ligt vaak ten grondslag aan migraine klachten. Doordat botox de spierspanning kan laten afnemen heeft het in veel gevallen een positief effect op hoofdpijn klachten waaronder migraine.

Waarom kiezen voor Maikel Scheer?

Zeer ervaren en deskundig arts


Veilig, effectief en natuurlijk resultaat


Persoonlijk advies in een gratis consult

Start WhatsApp chat
Ik help u graag persoonlijk verder!
Hallo! Hoe kan ik u helpen?