Wat is ook al weer het verschil tussen botox en fillers?

Het komt nog vaak voor, dat het voor mensen onduidelijk is, wat het verschil is tussen botox en fillers. Zo wordt vaak nog gedacht dat je met botox de lippen kunt opvullen. Vandaar dat we hier nog even het verschil uitleggen.

Om te beginnen is er de term “Injectables“. Dit is een verzamelnaam die gegeven wordt aan alle cosmetische correcties die met een injectie gedaan kunnen worden. Dit zijn dus, zowel fillers als botox injecties.
Filler en botox zijn beide behandelingen die geschikt zijn om rimpels te verminderen of te bestrijden. Ze hebben echter beiden een heel ander werkingsmechanisme.

Werking van Botox

Botox werkt op de gezichtsspieren en zorgt dat deze tijdelijk niet de samentrekkingen kunnen maken, die onder andere expressielijnen veroorzaken in het gelaat. Naarmate we ouder worden is de huid minder veerkrachtig en blijven expressielijnen zichtbaar, ook in rust.

Soms worden deze lijnen zo diep dat het lijkt of je continu boos kijkt of chagrijnig bent (expressierimpels).
Door de spier te ontspannen heeft de huid rust, die erboven ligt, rust en zal na een paar dagen veel gladder
ogen of zelfs rimpelloos zijn.
Botox kan ook ingezet worden om preventief te werken zodat fijne lijntjes in het gelaat niet de kans krijgen zich tot diepe rimpels te ontwikkelen. In onderstaande afbeelding kun je zien dat als botox in de gezichtsspier geïnjecteerd wordt, de huid die erboven ligt vervolgens tot rust kan komen.

mechanisme botox den haag

Werking van Botox

Werking van Fillers

mechanisme fillers den haag

Werking van Fillers

Fillers daarentegen vullen daadwerkelijk de rimpel op. Daar waar het geen zin heeft om alleen de huid rust te geven maar waar ook volumeverlies aanwezig is wordt gekozen voor een filler. Fillers worden veel gebruikt voor het opvullen van de neus-lippenplooi, rokerslijntjes rondom de mond of volumeverlies in de wangen of slapen. Ook kunnen wallen onder de ogen goed behandeld worden met fillers zodat een frissere blik wordt gerealiseerd.

Een combinatie van botox en filler is ook mogelijk. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld een diepe fronsrimpel eerst laat ontspannen met botox en vervolgens de diepe lijn opvult met filler. Of Botox kan de mondhoeken minder doen hangen, waarna de marionetlijnen worden opgevulde met fillers.

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend consult en ervaar wat fillers en botox voor u kunnen betekenen.

Maak een afspraak