Botox, ook tegen hoofdpijn

Hoofdpijn is een veel voorkomende kwaal onder de bevolking. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben en wordt als erg vervelend ervaren. Wie kent het niet? Een bonzend voorhoofd waardoor je je maar nauwelijks kan concentreren en waardoor je eigenlijk nergens zin in hebt. Soms is hoofdpijn tijdelijk en ervaren mensen dit slechts eens in de zoveel tijd, het kan echter ook voorkomen dat de hoofdpijn chronisch is.

Een aantal soorten hoofdpijn die veel voorkomen zijn:

  • Spanningshoofdpijn
  • Migraine
  • Hoofdpijn door pijnstillers

Spanningshoofdpijn kan ervaren worden als een drukkende en knellende pijn aan beide kanten van het hoofd. Deze vorm van hoofdpijn wordt niet altijd veroorzaakt door spanning, maar dit kan er wel voor zorgen dat de hoofdpijn blijft bestaan. Bij migraine ligt dit anders, migraine is een neurologische aandoening. Deze vorm van hoofdpijn komt voor als een aanval, zo’n migraine aanval kan maar liefst 72 uur duren. In de regel duurt een migraine aanval tussen de 4 en 72 uur. Migraine is erg vervelend en de mensen die dit ervaren kunnen de pijn vaak maar nauwelijks verdragen.

DE OPLOSSING TEGEN SPIERSPANNINGSHOOFDPIJN (MIGRAINE)

Migraine is een neurologische aandoening, dit houdt in dat de aanvallen ontstaan door neurale prikkelingen. Deze prikkelingen zorgen voor kloppende hoofdpijn. Botox kan in dit geval de oplossing bieden. Botox zorgt niet zozeer voor het wegnemen van de migraine, maar kan wel zorgen voor het wegnemen van de spierspanningshoofdpijn. Deze spierspanningshoofdpijn kan er voor zorgen dat een migraine aanval plaats vindt en deze vorm van hoofdpijn voel je soms nog enkele dagen na een migraine aanval.

Bij de behandeling met botox is grote expertise gewenst. Bij Joost Kroon is deze expertise aanwezig, de dokter zal samen met de patiënt op zoek gaan naar de hoofdpijnplekken. Als patiënt kunt u de pijn het beste aanwijzen, op deze manier wordt de behandeling nog effectiever en kan het probleem echt verholpen worden. De dokter zal vervolgens een uitgewerkt plan opstellen met daarin de benodigde hoeveelheid botox. Aan de hand van dit schema worden de kosten berekend. Het effect van zo’n botox behandeling is rond de 4 maanden. botox migraine

lees meer over botox en injectables den haag